Konfahajk 2

Alltså, man samlas lagom taggade för en ny konfahajk. Först är det femkamp i hallen, i väntan på en samling med Marcus Olsson från Göteborg.

marcusolssonMarcus Olsson är bl a krogpräst i Göteborg och väldigt inspirerande att lyssna till. Vi fick ta del av hans tonårstid, och han beskrev hur det är att få en handboll i skrevet. Glöm inte suspensoar! En handboll kan trots allt komma upp i hastighet av 100 km/h. Aaoutch!

Men det som nog var mest minnesvärt var hans mycket målande beskrivning av hur det är att vara mobbad. Hur ont det gör, hur förlamande det är.

Förväntansfulla påbörjade vi sedan resan till Sävsjö, för övernattning i Missionskyrkan. Vi installerade oss och tog en kvällsmacka. Jonatan nämnde nått om att magen inte kändes helt hundra, därefter gick vi och lade oss. Somliga sov, somliga sov inte – däribland Jonatan som gjorde ett flertal besök hos toaletten. Besök av det sämre slaget.

Krismöte!! Det skulle naturligtvis gå att chansa på att vi kunde genomföra utan Jonatan. Det skulle inte några problem naturligtvis, men vore det rätt?! Nä. Jonatan åkte hem så fort vi bestämt oss för att avbryta, och vi fick hjälp av Madelenes syster, som bor i närheten, att köra hem de konfirmander som åkt med Jonatan.

Så gick det med den hajken!
Förhoppningen är att vi ska få till en annan hajk senare i vår istället.